Whale Watching

Whalewatching, een bijzondere ervaring!

Hoeveel mensen in de wereld zullen nooit in hun leven een walvis zien? U heeft de kans als u tussen 15 december en 31 maart naar Puerto Vallarta komt!

Sinds 1995 verzorgt Open Air Expeditions whalewatchtours in de baai van Banderas. In de enige Zodiac boot van de baai (max. 12 pass.) gaan we opzoek naar de bultrugwalvis, een walvissoort die een lengte van 18 meter kan bereiken en tot 50.000 kilo weegt.

Ons doel is niet alleen het organiseren van excursies; in samenwerking met de Universiteit van Guadalajara en The National Geographic doen wij onderzoek naar de populatie van de bultrugwalvis. Tijdens ons onderzoek kunt u mee op onze boot, en ziet u hoe biologen en oceanologen de populatie van deze walvissoort telt. Zij vertellen u over het gedrag wat er op dat moment te zien is, over de levenswijze van deze bijzondere zeezoogdieren en geven antwoord op al uw vragen. Tevens is er een hydrofoon (onderwatermicrofoon) aan boord, en met een beetje geluk hoort u mannetjeswalvissen zingen!

Het doel is het vinden van de bultrugwalvis, maar onderweg komen we ook vaak dolfijnen tegen, zeeschilpadden en soms zelfs mantaroggen! Uw gids zult u er alles over vertellen. Denkt u er wel aan dat dit een 100% natuurlijke tocht is, we weten nooit hoe de dag eruit ziet, laat staan hoeveel walvissen we zien! Geduld is een schone zaak, we hebben dan ook uw hulp nodig bij het zoeken. Gelukkig is het ons in al die jaren nog maar twee keer gebeurd dat we geen walvissen vonden. Die mensen zijn later in de week nog een keer meegegaan, en met succes.

Twee keer per dagen varen we uit, onze tours beginnen om 08.00 of om 13.00 uur. Na een duidelijke uitleg over de walvissen, de juiste manier om fotos te maken en belangrijke veiligheidsinstructies begint het avontuur! De tocht is een halve dag, en aangezien we een kleine boot hebben (dat is tenslotte de beste manier om ze goed te zien), is het belangrijk om te weten dat er geen sanitaire voorzieningen aan boord zijn. Uit onderzoek is gebleken dat een Zodiac boot de beste boot is om de walvissen te benaderen, Greenpeace en National Geographic hebben niet voor niets dezelfde boot! Uiteraard houden we ons aan de voorgeschreven afstand van de walvissen om ze niet in hun natuurlijke omgeving te storen.

Inbegrepen bij de tour is uitleg in het Engels of  Nederlands, snacks, onbeperkt aantal drankjes en certificaat van deelneming. U heeft gelegeheid om fotos te maken, maar kunt ook aan het eind van de tour fotos kopen. Wees op tijd met boeken, Vol = Vol.

 Veel plezier!!

Astrid van Dam

 Vallart4fun - Whalewatching team!

 Reserveren kan nu al via  vallarta4fun@hotmail.com
                                      of via 
vallarta4fun@prodigy.net.mx

 


Geniet van de mooiste  plekjes van het Sierra Madre gebergte. Rijdend door  rivieren, Mexicaanse dorpjes en de prachtige omgeving van Puerto Vallarta..

Dagelijkse  Dagtours naar: San Sebastian * Mascota & Talpa de Allende  Meerdaagse tours *  Talpa en/of  Guadalajara ( 2 - 3 Daagse )

Ook halve dagtochten

Ook  voor zeer laag geprijsde excursies ben je bij mij op het juiste adres!!