Paardrijden

Deze familie vriendelijke tour begint ‘s morgens al vanaf het opstap punt waar je wordt opgehaald met een kleine bus om naar de ranch te rijden die ten zuiden van Vallarta ligt. Onderweg kun je al genieten van de mooie omgeving. 

Aangekomen op de ranch staat er koffie, thee of jus d’orange voor je klaar. Ook hier kun je nog gebruik maken van een normaal toilet daarna zijn er alleen nog maar bomen en struiken.

De paarden staan al klaar en ieder zal zijn “eigen” paard krijgen voor deze avontuurlijke rit door de jungle. Ook voor de kleintjes zijn er paarden beschikbaar en een kind vanaf 3 jaar zou al alleen op het paard kunnen ( zie foto´s).  Dit paard word dan door de gids vastgehouden tijdens de rit.

De rit gaat eerst over een klein stukje off road weg en wanneer we aankomen bij een kleine rivier krijgen  de paarden de mogelijkheid om te drinken. Daarna volgen we het kleine pad dat langs de rivier loopt. Meerdere keren zullen we met de paarden door de rivier gaan en langzaam gaan we de bergen in tot we aankomen bij de plaats waar de paarden achter blijven. Na een zeer korte wandeling komen we aan bij de waterval waar iedereen ruim de tijd krijgt om foto’s te maken en eventueel een frisse duik te nemen in het water, handdoek meenemen dus!

Weer aangekomen bij de paarden gaan we weer terug richting ranch. Het laatste stukje zal via een ander pad gaan en voor de echte cowboys is er de mogelijkheid om te laten zien dat ze sneller kunnen dan sommige anderen die het rustig aan willen doen.

Als we op de ranch terug zijn gaan we aan tafel en gaan  we genieten van een heerlijke echte Mexicaanse lunch met vlees, rijst, salsa Mexican en  tortilla’s.

S ´middags rond 15.00 uur zijn we weer in het centrum van Vallarta.

 

Geniet van de mooiste  plekjes van het Sierra Madre gebergte. Rijdend door  rivieren, Mexicaanse dorpjes en de prachtige omgeving van Puerto Vallarta..

Dagelijkse  Dagtours naar: San Sebastian * Mascota & Talpa de Allende  Meerdaagse tours *  Talpa en/of  Guadalajara ( 2 - 3 Daagse )

Ook halve dagtochten

Ook  voor zeer laag geprijsde excursies ben je bij mij op het juiste adres!!